День здоров'я в ДНЗ №14

2016-10-06

День здоров'я

Як показує досвід роботи, однією з ефективних форм організації рухової активності дітей в умовах ДНЗ є проведення Днів здоров’я. Саме тому в ДНЗ №14 «Золотий ключик», який має фізкультурно-оздоровчий напрям роботи ми організовуємо Дні здоров’я з першої молодшої групи один раз на місяць. До участі задіємо весь педагогічний, медичний персонал, практичного психолога, помічників вихователя. Охопити усіх дітей груп різними формами фізичного виховання протягом дня, активізувати оздоровчу роботу на свіжому повітрі – це основна мета проведення Дня здоров'я.Пріоритетними в програмі Дня здоров'я стали фізкультурні заняття, які були проведені в усіх вікових групах, переважно в першій половині дня.

Сьогоднішній день наповнився різноманітними формами роботи з фізичного виховання. Інструктор з фізичного виховання Шевцова І.Л. почала ранок з проведення ранкової гімнастики та ігор середньої рухливості. Під час прогулянок були проведені рухливі ігри, різноманітні змагання, ігри та вправи спортивного характеру, естафети (старші групи №2 та №11), розваги-атракціони, виконання фізичних вправ з основних рухів (біг, стрибки, метання, вправи на рівновагу та орієнтування в просторі). В другу половину дня повели фізкультурну розвагу «В гості до шинкаря», на якій вихованці старшої групи №11 «Вишенька» (вихователь Лопатюк Н.І) позмагались на звання кращого офіціанта. Дві команди: «Галушка» та «Дерун» мали змогу узвар «зварити», і воду коромислом наносити, сервірувати стіл та прибрати в хаті шинкаря, «наварити» галушок та «насмажити» дерунів. По закінченню змагань отримали дипломи І та ІІ ступенів які вручила завідуюча Гапоненко Т.В.

Таким чином, система фізичного виховання дітей нашого закладу передбачає широке застосування усіх засобів фізичної культури у різних організаційних формах, які забезпечують оптимальну рухову активність малят, покращують здоров’я та настрій вихованців.

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi